høst 2019
aug  september  okt  nov  des

Søk

 Nytt emne  |  Gå til toppen  |  Gå til emne  |  Søk  |  Logg inn   Forrige innlegg  |  Neste innlegg 
 Norsk snopp
Forfatter: Øistein 
Dato:   16.11.02 21:23

Endelig debatt! Er en norsk film fullstendig uten en nakenscene?

Etter jeg skrev mitt ønske om en serie på cinemateket med Norsk Kuk/Full Frontal (innlegget "Guy"), vil jeg gjerne at folk skriver inn sine favoritt blottings scener i norsk filmhistorie. Hvilke nakenscener (gjerne de mest umotiverte) husker man best fra norsk filmhistorie? Hvilke skuespillere gjør dette best? Hvilke scener har man vonde minner i fra - f.eks. fordi disse scenene alltid dukket opp da man som lite barn satt og så norsk film med hele familien til jul eller en annen høytid? (Min uskyld i forhold til norsk film ble tapt da jeg en påske så "Landstrykere" på TV med hele min familie - bestemor, tanter og onkler inkludert - og en uendelig sex-scene førte til en heller pinlig stemning i stua. Etter dette har jeg blitt mer føre var når det gjelder norsk film i familieselskaper...)

Her er mine tre penis favoritter:

1) Mikael Persbrant i "Øyenstikker" (2001): Denne scenen er litt pinlig, siden det er et nærbilde av underlivet hans som varer noen sekunder. Eneste som trekker ned er at Persbrant ikke er norsk. Motivasjon: 4 av 5 - Maria Bonnevie kler av han, så dette shotet har noe med handlinga å gjøre, og det skaper en litt ubehagelig stemning i all sin eksplisitet.

2) Lasse i "Lasse og Geir" (1976): Det som trekker ned her er at man ikke faktisk ser tissefanten til skuespilleren, men scenen har tydelig noe med blotting å gjøre. Lasse drar ned glidlåsen foran en gammel dame på en buss. Alle passasjerene får panikk, bussjåføren ringer politiet og ingen tør å røre seg før politiet drar rebellene ut av bussen. Siden man ikke ser noen tiss her, sørger Geir for å kle av seg mot slutten av filmen - så filmen er ikke snoppfri. Motivasjon: 1 av 5 - Livet er kjipt og faen ikke lett å leve på 70-tallet. Lasse drikker dessuten et par øl før han flasher den eldre kvinnen, men om dette er unnskyldning for å blotte seg på en buss i bevegelse er heller tvilsomt. Ekstra bra er det at denne scenen også kommer nokså uventet på publikum, siden kausalt sammenhengende filmfortelling tydelig er noe nrosk 70-talls sosialrealisme ville ha en slutt på (eller som Lasse ville sagt: Det ska du ta fart og drite i!).

3) Paul Ottar Haga i "Mørkets Øy" (1997): Haga spiller en prest som bader naken og dette er en av de scenene med størst skremselseffekt i hele filmen. Man tror at dette kanskje skal bli en norsk film uten nakne underliv, men så kommer det! Man kan aldri være trygg. Sofie Gråbøl forstår for sent at dette er en mann hun ikke kan stole på og snart blir hun voldtatt, tvinges til å høre på sørlands-gospel og må løpe masse - før en påhengsmotor på en båt tar knekken på jævelskapen. Motivasjon: 3 av 5 - Denne presten bader naken på samme sted som Sofie, og dette gjør at de to føler at de kommer nærmere hverandre. Greit nok, men slikt kan man få fram også uten nakenscener...

 Svar på dette innlegget  |  Se emner   Forrige emne  |  Neste emne 

 Emner Forfatter  Dato
 Norsk snopp  ny
Øistein 16.11.02 21:23 
 Re: Norsk snopp  ny
nora a sivle 17.11.02 05:14 
 Re: Norsk snopp  ny
Olav 17.11.02 12:51 
 Re: Norsk snopp  ny
Kari 17.11.02 22:10 
 Re: Svensk snopp  ny
Øistein 17.11.02 22:32 
 Re: Norsk snopp  ny
Rune 20.11.02 22:45 
 Re: Norsk snopp  ny
Erlend 17.08.03 17:16 


 Nytt emne  |  Gå til toppen  |  Gå til emne  |  Søk  |  Logg inn 
 Svar på dette innlegget
 Ditt navn:
 Din e-post:
 Emne:
Send svar til denne tråden til e-post adressen over.
Viktig! Skriv 'menneske' i feltet under for bevise at du er et menneske.