aug  september  okt  nov  des

Nytt emne  |  Gå til toppen  |  Gå til emne  |  Søk  |  Logg inn   Forrige innlegg  |  Neste innlegg
 Re: Frp og filmklubbar
Forfatter: Cinemateket Trondheim
Dato:   22.11.02 10:34

Så lenge Trondheim Kommune eier Rosendal og vil bruke huset til kulturformål, vil Filmklubben med rimelige leievilkår kunne overleve på egeninntekter og annonsesalg. I tillegg er det mulig å søke en del tilskudd lokalt for å sikre driften. Filmklubben mottar ingen fast driftsstøtte, hverken statlig eller lokal, så om FrP ikke overtar kommunemakta og selger Rosendal til Rema-Reitan så er vi nok her også etter neste stortingsvalg.

Cinemateket lever i dag på kun på kommunal støtte, fra Trondheim Kommune og Trondheim Kino. For å kunne drive profesjonelt (Cinemateket er ikke en frivillig organisasjon) på lang sikt er vi avhengig av statssøtte. Kulturdepartementet delegerer ansvaret for pengetildeling til cinemateker til Norsk Filminstitutt, og regjeringen har faktisk foreslått å øke NFIs budsjett på den posten som kan gi oss støtte. Vi oppfordrer nå Kulturkomitéens medlemmer til å anmode NFI om å bevilge disse pengene videre som fast støtte til Cinemateket i Trondheim, Cinemateket i Bergen og Norsk Filmklubbforbund.

Støtten til Norsk Filmklubbforbund er viktig for filmklubbene, som er avhengige av tilgang på film (les: klassikere) til en overkommelig pris. Det er tilskudd til dette formålet vi nå håper NFI vi tilby NFK. Hva som vil skje med institusjoner som NFI og NFK under en evt FrP-regjering er vanskelig å spå, foreløpig håper vi på det beste...

Hilsen Svein Inge

Svar på dette innlegget  |  Se emner   Forrige emne  |  Neste emne

Emner Forfatter  Dato
 Frp og filmklubbar  ny
Lars Gaupset 21.11.02 18:14
 Kultur? Hæ?  ny
Øistein 22.11.02 02:17
 Re: Frp og filmklubbar  ny
Cinemateket Trondheim 22.11.02 10:34

Nytt emne  |  Gå til toppen  |  Gå til emne  |  Søk  |  Logg inn
 Svar på dette innlegget
 Ditt navn:
 Din e-post:
 Emne:
Send svar til denne tråden til e-post adressen over.
Viktig! Skriv 'menneske' i feltet under for bevise at du er et menneske.