høst 2018
aug  sep  okt  november  des

Nytt emne  |  Gå til toppen  |  Gå til emne  |  Søk  |  Logg inn   Forrige innlegg  |  Neste innlegg
 Re: Hjelp
Forfatter: Cinemateket Trondheim
Dato:   01.04.08 14:44

Hei!

Cinemateket er et sted der du kan se film fra hele filmhistorien, både gamle klassikere og nye filmer som aldri dukker opp på den kommersielle kinoen. Vi gir gjerne grundige presentasjoner av spesielle filmhistoriske epoker (f.eks. italiensk neorealisme eller den franske nybølgen), regissører og skuespillere (de kommende ukene viser vi Roy Andersssons filmer, samt et utvalg filmer med Hollywoodstjernen Bette Davis), temaserier eller filmer fra utvalgte nasjoner (som i vinter, da vi viste filmer fra DDR. Ofte viser vi nye filmer fra spennende filmland, gjerne i samarbeid med landenes ambassader, som da vi viste ny argentinsk film høsten 2005).

"Stedet" Cinemateket i Trondheim er på Prinsen kino. Vi leier den lille og koselige sal 1 av Trondheim Kino til våre faste forestillinger (mandag, tirsdag og torsdag i vår- og høstsemesteret). I tillegg har vi enkelte forestillinger på Rosendal i samarbeid med Trondheim Filmklubb*, og vi har vist film både i Nova og i Nidarosdomen i samarbeid med Kosmorama. Våre kolleger på Cinemateket i Oslo og Cinemateket USF i Bergen har egne kinosaler i egne hus, hhv på Filmens Hus i Oslo og på USF Verftet i Bergen. På sikt håper vi også at Cinemateket i Trondheim har sitt eget sted, helst i et nytt filmhus i Trondheim der likttenkende krefter kan samles.

*Cinemateket i Trondheim (CiT) og Trondheim Filmklubb (TFK) er to separate virksomheter. TFK er en frivillig organisasjon, CiT er en stiftelse (som pr definisjon ikke har noen "eiere"). CiT er profesjonelt drevet, med en ansatt stab av kinomaskinister og daglig leder. CiT sin drift er finansiert med faste statlige og kommunale tilskudd, samt prosjektmidler og egeninntekter (billett- og medlemskortsalg, annonser, konsulenttjenester). TFK og CiT har felles kontor, medlemskap, programkatalog og nettsted, men er altså ulikt organisert og viser pr idag filmene sine på to ulike steder.

Svar på dette innlegget  |  Se emner   Forrige emne  |  Neste emne

Emner Forfatter  Dato
 Hjelp  ny
Inger 31.03.08 20:29
 Re: Hjelp  ny
Cinemateket Trondheim 01.04.08 14:44

Nytt emne  |  Gå til toppen  |  Gå til emne  |  Søk  |  Logg inn
 Svar på dette innlegget
 Ditt navn:
 Din e-post:
 Emne:
Send svar til denne tråden til e-post adressen over.
Viktig! Skriv 'menneske' i feltet under for bevise at du er et menneske.