vår 2020
januar  feb  mar  apr  mai  jun
The King of Kong

The King of Kong
Seth Gordon USA 2007
Med Steve Wiebe, Billy Mitchell, Walter Day

Musikk Craig Richey
Utleie Egenimport

79 min 35mm utekstet


Søk
Vi søker #økonomiansvarlig! Søk om du er interessert i et frivillig verv, økonomi, film og ansvar https://t.co/Yn4wKgjLkE

Dato Kl. Kino Tittel Org
søndag 31. august (h2008) 18:30 Rosendal The King of Kong TFK
onsdag 03. september (h2008) 20:00 Rosendal The King of Kong TFK

Velkommen til virkeligheten. Av og til er den mye villere enn noe en penneknekt med kurs i «creative writing» kan finne på å drømme frem.

 
 
The King of Kong er en dokumentar som følger kampen mellom Steve Wiebe og Billy Michell om å bli verdens beste spiller på arkademaskinen Donkey Kong fra det glade 80-tallet. Dere vet, det spillet med den store apa som kaster tønner og kidnapper uskyldige prinsesser. Wiebe er en klassisk underdog-helt, en sympatisk arbeidsledig og lavmælt familiefar med kone og barn som rørende nok støtter ham 100% i hans kamp for å nå sitt store mål. En mann man uforbeholdent kan rette all sin sympati mot. Mitchell er en like klassisk bad guy. Han er en ultraslesk fysak med spektakulær frisyre og vilje til å gå over lik i kampen mot vår helt. Han har slips med det amerikanske flagget, rød sportsbil og kone med store silikonpupper. Han er den beste filmskurken siden Darth Vader, minst.

Filmen er helt glimrende fortalt med en stadig stigende spenningskurve, humor, drama, spenning og romantikk. Akkurat som en klassisk Hollywood-film. Man sitter i sitrende spenning og lurer på hvordan dette skal ende, man heier på helten og har lyst til å kaste popcorn på skurken. Rettighetene er solgt, og det kommer en fiksjonsutgave med store Hollywood-navn i rollene, men dette perfekte universet vil aldri kunne bli forbedret av drømmefabrikken.

The King of Kong stiller spørsmål ved hvordan dokumentarfilmskapere omskaper virkeligheten. Det er selvsagt ingen tvil om at de faktiske hendelsene som her er dokumentert er skulptert inn i et narrativt elegant skjema. Men det beste er bare å ignorere alle slike kritiske tanker og heller se den på dens egne premisser - som en utrolig fengende historie. Hvem bryr seg om sannhet og løgn, her skal det spilles Donkey Kong!

tej
comments powered by Disqus