vår 2020
januar  feb  mar  apr  mai  jun
Mongol

Sergej Bodrov Kazakhstan/Tyskland/Russland 2007
Med Aliya, Tegen Ao, Tadanobu Asano, Ying Bai, Khulan Chuluun, Bao Di

Manus Alif Alijev, Sergej Bodrov
Foto Rogier Stoffers, Sergej Trofimov

126 min 35mm norsk tekst

Vi søker #økonomiansvarlig! Søk om du er interessert i et frivillig verv, økonomi, film og ansvar https://t.co/Yn4wKgjLkE

torsdag 28. august (h2008) 18:30 Prinsen 3 Mongol TFK

Oscar-nominerte Mongol er filmen og historien om den mongolske herskeren Djengis Khan, som gikk fra å være slave til å vinne makten over halve verden inkludert Russland i år 1206.

Den prisvinnende regissøren Sergej Bodrov vekker til live historien med en storslått og episk film om den legendariske hærførerens dramatiske, tidlige år. Han ble født i 1162, og vi følger ham fra hans barndom og frem mot slaget som skulle forme og forsegle hans ettermæle som en av de største erobrerne gjennom tidene. Det tegnes et flerdimensjonalt portrett av den blivende føreren, gjennom historien oftest fremstilt som en ond og brutal hersker. Mongol viser også bildet av en sterkt inspirerende, fryktløs og visjonær leder. Vi får innblikk i skapelsen av en ekstraordinær mann og de bakenforliggende årsaker til hva som kan ha vært med på å bygge opp hans storhet: Forholdet til hans kone Börte, hans livslange kjærlighet og mest betrodde rådgiver.

Mongol er spilt inn i områdene som ga liv til Djengis Khan, vi tas med tilbake til en fjern og eksotisk periode i verdenshistorien, til nomadenes endeløse landskaper, klimatiske ytterligheter og en alltid tilstedeværende fare. Vi får se blendende action og store følelser, med et av verdens mest dramatiske landskaper som bakteppe. Mongol er en overveldende fortelling om overlevelse og triumf. Og en kjærlighetshistorie for evigheten.

Mongol åpner høstsemesteret 2008 på Trondheim Filmklubb og Cinemateket, og er første film i Cinematekets serie om Mongolia på film. Filmen presenteres i samarbeid med Trondheim Kino og SF Norge A/S.

Filmweb/red