høst 2019
aug  september  okt  nov  des
Where The Wild Things Are

Where The Wild Things Are
Spike Jonze USA 2008
Med Max Records, Catherine Keener, Mark Ruffalo

Manus Spike Jonze, Dave Eggers
Foto Lance Acord
Musikk Carter Burwell, Karen O
Utleie Sandrew Metronome

101 min 35mm norsk tekst


Søk
Kom på Trondheim Filmklubbs åpningsfilm for høstsemesteret kl 18 på Cinemateket. #ShortTerm12 #BrieLarson… https://t.co/5tzR40Xmvy

Dato Kl. Kino Tittel Org
onsdag 13. januar (v2010) 20:00 Rosendal Where The Wild Things Are TFK

Enstøingen Max føler seg misforstått hjemme. Han flykter til ”De villes” land, der han møter store skapninger som lengter etter lederskap. Max blir kongen deres, men han lærer at lykke er vanskelig å vedta- også i fantasien.

Max er en vilter og følsom gutt som føler seg misforstått hjemme hos mor og storesøster. Etter et raseriutbrudd blir moren sint og fortvilet og sender gutten til sengs uten middag. Max velger å flykte. Han havner hos ”De Ville”; det er store, rare skapninger i et øde landskap. Først blir Max sett på som neste middag, men med fabulerende evner klarer han å overbevise huttetuene om at han er den nye kongen deres. De har lengtet etter lederskap, og tror Max vil gi dem lykken og livsmotet tilbake. Det går storveis en stund, men Max finner ut at å regjere et kongedømme er en balansekunst. Forholdet til de andre blir komplisert.

Deres forhold seg imellom er preget av gleder, sorger, styrker og svakheter som hos menneskene hjemme hos Max. Han innser at alle har sitt å stri med. Ingen kan vedta lykke. Det blir læring for livet - i fantasi som i virkelighet.

filmweb

comments powered by Disqus