høst 2019
aug  september  okt  nov  des
Bergenstoget plyndret i natt

Bergenstoget plyndret i natt
Uwe Jens Krafft Norge 1928
Med Aud Richter, Gustav Ferslew, Fredrikk Schuman, John Johnson, Olaf Engebretsen

Manus Jonathan Jew
Foto Paul Berge
Utleie NFK

79 min 16mm utekstet


Søk
Kom på Trondheim Filmklubbs åpningsfilm for høstsemesteret kl 18 på Cinemateket. #ShortTerm12 #BrieLarson… https://t.co/5tzR40Xmvy

Dato Kl. Kino Tittel Org
søndag 31. januar (v2010) 18:30 Rosendal Bergenstoget plyndret i natt TFK

Filmen er basert på boka av samme navn som kom ut i 1923, og den er kjent for å være starten på norsk påskekrim. Mens boka er en ekte spennings og actionhistorie, er denne filmen mer opptatt av kjærlighetshistorien. Tom er hovedpersonen som prøver å på oppmerksomhet fra Helga, datteren til generaldirektøren for statsbanene, uten at dette helt går som han ønsker. Han søker også på stilling som reklameansvarlig for statsbanene, og får prøvetid der. Sammen med noen kamerater planlegger de å rane toget, natt til 1.april, slik at alle, inkludert politiet skal tro det er en aprilspøk. Spenning blir det også når vi ser røverne flykte fra toget til skis mens politiet har hevet seg på jakten, og en snøstorm er i anmarsj.

-De to hovedrolleinnehaverne i Bergenstoget plyndret i natt var for superstjerner å regne. De levde halve året i Berlin, halve året i Norge, sier filmhistoriker, Nils Klevjer Aas.

Filmen hadde premiere i Bergen 17 sept 1928, og selv uten en eneste forhåndsomtale eller reklame, hadde filmen stor suksess blant norske kinogjengere. Over 100.000 nordmenn så filmen og den ble solgt til 11 andre land.

vm

comments powered by Disqus