høst 2019
aug  sep  okt  november  des
The Limits of Control

The Limits of Control
Jim Jarmusch USA, Japan 2009
Med Isaach De Bankolé, Alex Descas, Jean-François Stévenin, Óscar Jaenada, Luis Tosar

Manus Jim Jarmusch
Foto Christopher Doyle

116 min 35mm svensk tekst


Søk
På onsdag 30.10 viser vi One Cut of the Dead, en japansk film der ekte zombier kommer inn på sett under en zombiefi… https://t.co/Bh4fvhP3D6

Dato Kl. Kino Tittel Org
torsdag 15. april (v2010) 20:30 Nova 3 The Limits of Control Cinemateket
mandag 19. april (v2010) 18:30 Nova 3 The Limits of Control Cinemateket

En navnløs, lakonisk og mystisk person reiser rundt på den spanske landsbygda, drikker kaffe på sin særegne og svært bestemte mate, møter merkelige folk og samler informasjon. Så begir han seg videre til neste møte, neste kaffekopp og neste informasjonsbit i puslespillet. På vei til å gjøre en jobb, definitivt på utsiden av loven, er han asketisk fokusert og lar ingen ytre fristelser komme i veien for oppdraget.

Dette er først og fremst en kul, slepen og formfullendt road movie av beste Jim Jarmusch-kvalitet, så kompromissløs at den nærmest blir rituell. Med svært enkle strukturelle grep skapes det rommet som blir unikt for filmen. Filmen er et deilig langsomt og seigt overflødighetshorn. Den har en meditativ zen-tilnærming til hovedpersonens karakter. Filmen er noe som i det ytre foregår foran våre øyne, men den kan like godt være en tilstand inne i hodet til hovedpersonen – som får gjort jobben til slutt i beste samuraiånd!

Ola Lund Renolencomments powered by Disqus