aug  sep  oktober  nov  des
Red Riding Triologien

Red Riding Triologien (Red Riding 1974, 1980, 1984)
Julian Jarrold, James Marsh, Anand Tucker Storbritannia 2009
Med David Morrisey, Mark Addy, Sean Bean, Andrew Garfield, John Henshaw, Paddy Considine, Peter Mullan, Warren Clarke, Robert Sheehan, Eddie Marsan

Manus Tony Grisoni etter en roman av David Pearce
Foto Igor Martinovic, Rob Hardy, David Higgs

295 min 35mm utekstet

Trondheim Filmklubbs utsendte #NFK #Filmseminaret2019 #apokalypsenåigjen https://t.co/v0GLfVtbaU

søndag 18. april (v2010) 15:00 Rosendal Red Riding Triologien TFK

1974, Yorkshire. 10 år gamle Clare Kemplya er forsvunnet i Morley i Yorkshire. Hun er en i en rekke jenter som er blitt bortført, og stemningen er preget av paranoia og mistillit. Politiet ser ut til å være i gang med å etterforske sakene, men den institusjonaliserte korrupsjonen levner lite håp om å finne de/den som er ansvarlige. Når en journalist som har kommet tett inn på saken blir drept, blir den frekke, ferske journalisten Eddie Dunford besatt av å komme til bunns i dette. Han har mye håndfast bevis som kan felle noen mektige menn, men det er fare for at han kommer til å gå seg vill i denne labyrinten av løgn og bedrag.

1980: “The Ripper” har tyrannisert Yorkshire i seks lange år uten at politiet har levert resultater. Justisdepartementet sender Peter Hunter, politiinspektør fra Manchester, til å gjennomgå etterforskingen. Hunter har litt bagasje: Han har vært i Yorkshire en gang tidligere, i 1974, for å etterforske en skyteepisode på The Karachi Club hvor flere politimenn var involvert. Dette gjør han upopulær i utgangspunktet, og ingen vil samarbeide med han – spesielt når det viser seg at hans versjon av historien om “The Ripper” ikke bekrefter deres “offisielle” versjon.

1984: Hazel Atkins, 10 år gammel, blir borte på vei hjem fra skolen. Detektiv Maurice Jobson blir urolig da han oppdager at det er mange likhetstrekk mellom denne bortføringen og den av Claire Kemplay i 1974. Dette kan bety at han har medvirket til å få feil mann dømt for drapet på Claire. Småbyadvokaten John Piggott blir overtalt til å ta opp saken for å få frikjent den feildømte – til tross for at det gjelder en kjenning fra hans egen barndom, og dermed blir hans egen historie dratt inn. Sakte, men sikkert blir Piggott veldig engasjert, etter hvert som han avdekker lag på lag med intriger.

Red Riding-trilogien består av tre filmer som til sammen utgjør en episk skildring av mord, korrupsjon og besettelse i Nord-England. Seriemorderen “The Yorkshire Ripper” går løs, og en dyster stemning rår. Hver av de tre filmene er regissert av hver sin regissør. 1974 av Julian Jarrold, 1980 av James Marsh og 1983 av Anand Tucker. Selv om denne serien er produsert for TV, og kommet ut på DVD i Norge, er denne triologien ekte film, og fortjener å bli sett på det store lerretet!

Vi viser alle tre filmene i rask rekkefølge kl 15:00, 17:00 og 19:00

Det blir mulighet til å få seg litt sodd underveis!