høst 2019
aug  sep  okt  november  des
Arild Kristos verden, Undergrunnen og Kristoball

Arild Kristos verden, Undergrunnen og Kristoball
Marthe Stokvik Norge 200979 min Video


Søk
På onsdag 30.10 viser vi One Cut of the Dead, en japansk film der ekte zombier kommer inn på sett under en zombiefi… https://t.co/Bh4fvhP3D6

Dato Kl. Kino Tittel Org
tirsdag 27. april (v2010) 18:00 Nova 3 Arild Kristos verden, Undergrunnen og Kristoball Cinemateket

Arild Kristo er en unik og myteomspunnet fotograf og filmregissør. Kristo har alltid vært en uavhengig ånd som har levd etter mottoet ”Ikke som de andre”. I en periode ble han kalt Norges mest refuserte filmregissør, og verken korte eller lange prosjekter fikk støtte.

Hans samlede produksjon består av 180 fotografier, to kortfilmer (Kristoball og Undergrunnen) og en spillefilm (Eddie & Suzanne). Kortfilmene har med tida fått kultstatus, og Kristoball ble kåret til en av verdens 100 viktigste kortfilmer av en fransk jury for noen år siden.

Kristos fotografier er blant annet innkjøpt av Museum of Modern Art i New York, og Richard Pollard, sjefredaktøren i Life Magazine, har omtalt Kristo som ”den mest talentfulle fotografen jeg har møtt de siste ti årene.”

Arild Kristo har selv hovedrollen i denne filmen, hvor han forteller om sine veivalg, kunstneriske tvil, og om de usedvanlig høye kravene han stiller til sitt arbeid. Dette er en frisk og uhøytidelig dokumentar hvor Kristo viser seg fra sin mest personlige og sjenerøse side.

Vi viser også Kristos kortfilmer Undergrunnen og Kristoball.

Innledning ved filmskaper Marthe Stokvik og professor i filmvitenskap ved NTNU Gunnar Iversen.
comments powered by Disqus