høst 2019
aug  sep  okt  november  des
Broken Flowers

Broken Flowers
Jim Jarmusch USA 2005
Med Bill Murray, Jeffrey Wright, Sharon Stone, Jessica Lange, Frances Conroy, Julie Delpy, Tilda Swinton

Manus Jim Jarmusch
Foto Frederick Elmes
Musikk Mulatu Astatke

105 min 35mm norsk tekst


Søk
På onsdag 30.10 viser vi One Cut of the Dead, en japansk film der ekte zombier kommer inn på sett under en zombiefi… https://t.co/Bh4fvhP3D6

Dato Kl. Kino Tittel Org
torsdag 29. april (v2010) 21:00 Nova 3 Broken Flowers Cinemateket
mandag 03. mai (v2010) 18:30 Nova 3 Broken Flowers Cinemateket

Da Jim Jarmusch kom tilbake med sin første spillefilm siden Ghost Dog: The Way of the Samurai (1999) høstet han umiddelbart suksess. Broken Flowers ble belønnet med juryens Grand Prix i Cannes, hvor den også var blant kandidatene til Gullpalmen (som forøvrig ble vunnet av Dardenne-brødrenes Barnet).

 
 


Filmen handler om Don Johnston, en kvinnebedårer som etter å ha mistet nok en kjæreste forbereder seg på at singellivet igjen skal gå sin gang. Men så skjer det noe: Et anonymt brev fra en tidligere elskerinne opplyser at Don visstnok skal være opphav til en 19 år gammel sønn som er på utkikk etter sin far. Det ender med at Don, etter sterke oppfordringer fra naboen og amatørdetektiven Winston, drar ut for å finne de eks-damene som kunne være mor til denne sønnen. Dette høres kanskje både forutsigbart, platt og Hollywood-klissete ut, men slapp av, det er fortsatt en Jarmusch-film!

Bill Murrays nydelige underspill i hovedrollen er på høyde med hans beste prestasjoner de siste årene, rollene i Rushmore (Wes Anderson 1998) og Lost in Translation (Sofia Coppola 2003), og Jarmusch skal visstnok ha skrevet manus med spesiell tanke på Murray som Don Johnston. Broken Flowers er nok en glimrende Jarmusch-film, og om den er mer konvensjonell i formen enn de markante Stranger Than Paradise (1984) og Down By Law (1986), står ikke historie og dialog noe tilbake for noe han har gjort før. Og på slutten av filmen, når vi tror Don har funnet seg selv, og vi har funnet svarene, stiller Jarmusch nye spørsmål. Broken Flowers handler nemlig mer om de riktige spørsmålene, enn de riktige svarene.

sis

comments powered by Disqus