vår 2020
januar  feb  mar  apr  mai  jun
Mulholland Drive

Mulholland Drive
David Lynch USA, Frankrike 2001
Med Naomi Watts, Laura Elena Harring, Ann Miller, Justin Theroux, Robert Forster

Manus David Lynch
Foto Peter Deming
Musikk Angelo Badalamenti

147 min Video norsk tekst


Søk
Vi søker #økonomiansvarlig! Søk om du er interessert i et frivillig verv, økonomi, film og ansvar https://t.co/Yn4wKgjLkE

Dato Kl. Kino Tittel Org
onsdag 28. august (h2013) 18:00 Nova 3 Mulholland Drive TFK

Dette er ei historie om to kvinner. Den vakre og talentfulle, men naive, skuespillerinna Betty, nyankommet til Hollywood for å prøve seg i drømmenes by, og den mystiske brunetta Rita, som lider av amnesi etter ei brutal bilulykke. Med stjerner i øynene kolliderer deres baner, og vi blir med på Betty og Ritas reise inn i eventyrland: En søken etter identitet, som både fører med seg forelskelse og fortapelse. Samtidig følger vi filmregissøren Adam Kesher, som roter seg inn i et nett av lumske gangstere (som ikke er spesielt snakkesalige og særdeles opptatt av god espresso) og en mildt sagt urovekkende cowboytype; en leiemorder som muligens burde hatt et annet yrke; og to menn som med terapeutisk motivasjon konfronterer en drøm. Litt om litt kan det godt tenkes at disse trådene snirkler seg sammen… floka opp i blått.

 
 
Det bør være tydelig at jeg nå gjør mitt beste for å snakke om filmen på en noe kryptisk måte. Det er det mange gode grunner til. Først og fremst fordi jeg unner alle som ikke har sett den å møte filmen med åpent sinn og den type naivitet som kan føre til en fantastisk filmopplevelse. Selv om jeg er sikker på at det vil skje uansett. Så du får bare ta mitt ord for det. Mulholland Drive er en genistrek; den slags film som gjør at du ikke får sove, ikke vil sove, men likevel leve i en drøm, være med den gjennom illusjon og fantasi, igjen og igjen, alltid i dens omfavn. Der har jeg levd siden jeg først så dette mesterverket. Og jeg har tenkt å bli der også.

mo

comments powered by Disqus