aug  september  okt  nov  des
American Splendor

Shari Springer Berman og Robert Pulcini USA 2003
Med Chris Amrose, Joey Krajcar, Josh Hutcherson, Cameron Carter, Daniel Tay, Harvey Pekar ,

Manus Harvey Pekar og Joyce Brabner (tegneserier) og Shari Springe
Foto Terry Stacey
Musikk Eytan Mirsky og Mark Suozzo
Utleie Arthaus

101 min 35mm norsk tekst

Kom på Trondheim Filmklubbs åpningsfilm for høstsemesteret kl 18 på Cinemateket. #ShortTerm12 #BrieLarson… https://t.co/5tzR40Xmvy

søndag 11. januar (v2004) 21:00 Rosendal American Splendor TFK

Vi inviterer til programslipp og gratisvisning av American Splendor! Denne visningen er åpen for alle, og medlemsskap er ikke nødvendig. Kom i god tid, det er begrenset antall plasser, og benytt ventetiden til å se gjennom vår rykende ferske katalog!

Litt om filmen:

Historien om Harvey Pekar som fra sitt anonyme arkivarliv blir tegneseriehelt i bladet American Splendor.

Sundance- og Cannes-vinneren American Splendor er basert på det virkelige livet til undergrunns-tegneserieforfatteren Harvey Pekar - en frustrert hverdagspoet som vet alt om at uansett hvor god strateg du er, velger du likevel feil kø på supermarkedet.

Lenge før hjemmevideo, weblogs og reality-TV begynte arkivaren Harvey Pekar fra Cleveland å publisere personlige, men allmenne historier fra sitt eget liv i tegneserieform. Magasinet American Splendor utkom første gang i 1976 og ble umiddelbart en kulthit.

Gjennom en blanding av live action film, animasjon og dokumentar har regissørene Shari Springer Berman og Robert Pulcini skapt et sårt, morsomt og originalt drama om små og store hendelser i et tilsynelatende høyst alminnelig liv. Men alminnelige liv er også ganske kompliserte greier.

Velkommen!