vår 2019
jan  feb  mars  apr  mai  jun
Team America: World Police

Trey Parker USA 2004
Med Trey Parker, Matt Stone, Kirsten Miller, Maurice LaMarche

Manus Trey Parker, Matt Stone, Pam Brady
Foto Bill Pope
Musikk Trey Parker, Hans Gregson-Williams
Utleie UIP

99 min 35mm norsk tekst

Trondheim Filmklubb er stolt av å presentere vårsemesterets filmvisninger og -quizer! Vi sees! #tfk… https://t.co/nvHxjD6egN

fredag 14. januar (v2005) 21:00 Rosendal Team America: World Police TFK

Historien er klassisk. En vanlig mann blir plukket ut av myndighetene for å redde verden. På veien blir han forelsket. Konflikter oppstår innad i teamet, ”There’s no ’I’ in ’Team America’!”, og alt ser ut til å skjære seg skikkelig. Men etter et oppgjør med gamle traumer, og utradisjonelle metoder for å overbevise sjefen i Team America om at han virkelig vil redde verden, så trår han til. For oss alle!

Det er ingen tvil om at dette er den morsomste dukkefilmen med 15 års aldersgrense som noen gang er laget, inkludert Meet the Feebles! South Park-skaperne Trey Parker og Matt Stone tolker verdenssituasjonen på den eneste måten de kan: med obskøniteter, blodige lemlestelser og utdriting av samtlige som prøver å bry seg om krig og fred og sånn. Unntatt George W Bush da. Han har fått fri, gudene vet hvorfor. Kanskje det ikke er kontroversielt nok å drite ut en som får nok pepper allikevel? Og Saddam Hussein. Han fikk jo så mye pes i South Park-filmen. Han er byttet ut med Kim Jong Il, en nordkoeransk versjon av Cartman, som har bestemt seg for å gi alle verdens terrorister hver sin WMD (Weapon of Mass Destruction).

Team America har veldig lyst til å være en satire, men tar aldri et standpunkt. Alle får gjennomgå. USAs rolle som brautende verdenspoliti får virkelig passet påskrevet, der alt er lov i kampen mot terror. Samtidig får også alle som protesterer på USAs framferd høre det. Og selv om filmen gladelig driter ut Hollywoods svakhet for den amerikanske helterollen og flagget, så skinner Parker og Stones patriotisme gjennom. De tør bare ikke si det høyt.

Vi ønsker deg velkommen til en ypperlig start på vårens filmklubbprogram. Og vi lover å sette opp ei bøtte ved inngangen hvor du kan legge fra deg din politiske korrekthet!

kes