vår 2019
jan  feb  mars  apr  mai  jun
Sympathy for Mr. Vengeance

Park Chan-wook Sør-Korea 2002
Med Song Kang-Ho, Shin Ha-Kyun, Bae Do-na

Manus Park Chan-wook, Lee Moo Young
Foto Kim Byung Il
Musikk Pae Hyun-Jin
Utleie Triangelfilm

122 min 35mm

Trondheim Filmklubb er stolt av å presentere vårsemesterets filmvisninger og -quizer! Vi sees! #tfk… https://t.co/nvHxjD6egN

søndag 16. januar (v2005) 21:00 Rosendal Sympathy for Mr. Vengeance TFK

I Sympathy for Mr. Vengeance møter vi smelteverksarbeideren Ryu (Shin Ha-Kyun) som er døv, og bor sammen med sin søster Youngmi (Bae Do-na). Søsteren er syk og trenger sårt en ny nyre. Ingen passende donor har ennå dukket opp, og Ryu begynner å se etter alternative måter for å hjelpe sin søster. Han kontakter en kriminell bande som handler ulovlig med organer, men møtet ender med at han blir lurt og frastjålet både penger og et av sine egne organer.

I et desperat forsøk på å skaffe penger til en ny nyre for Youngmi planlegger de en kidnapping av datteren til en fabrikkeier. Youngmi sier at det ikke er noe galt i å foreta en kidnapping om det er for en god sak. Så feil kan man altså ta.

Sympathy for Mr. Vengeance er en nattsvart og tragisk, men også gripende historie om skjebnesvangre valg, og desperat omsorg. Filmen startet regissøren Park Chan-wooks trilogi om hevn og skyldfølelse, som ble etterfulgt av OldBoy som vant juryens spesialpris i Cannes i 2004, og vil etter planen avsluttes med Sympathy for lady Vengeance senere i år.

Park Chan-wook slo for alvor igjennom nasjonalt og internasjonalt i 2000 med Joint Security Area og ble over natten et kjent navn i Sørkorea. Over 2 og en halv million sørkoreanere så JSA og som sitt neste prosjekt valgte han å realisere et gammelt manus som ingen selskap tidligere turte å ta tak i nemlig Sympathy for Mr. Vengeance. På en pressekonferanse i Japan uttrykte japanske journalister at Sympathy for Mr. Vengeance var noe av det mest kyniske og voldelige de hadde sett, og de gikk sterkt ut mot filmens moralske standpunkt som de tydelig mente var fraværende. Undertegnede er ikke enig og mener absolutt at filmen er en moralsk fabel selv om den inneholder enkelte virkelig voldelige scener.

Trondheim Filmklubb er stolte av å vise Sympathy for Mr. Vengeance som ikke er vist på ordinær kino i Norge. Få med deg Park Chan-wooks smertefulle fortelling om hevn og sympati, og deretter tenk over hva du selv har gjort for dine nærmeste i det siste.

WA